דרבן מצוי

Indian Porcupine
Hystrix indica

קטגוריה:יונקים
סדרה:
  • מכרסמים
מישפחה:
  • דרבניים
תפוצה:
  • נפוץ באסיה ,מזרח הים התיכון דרך עיראק וחצי האי ערב עד הודו. בישראל מצוי בכל הארץ.
מאפינים:
  • המכרסם הגדול ביותר באסיה.
רבייה:
  • משך ההריון של נקבת הדרבן הוא כשלושה חודשים. לרוב נולדים שני גורים בכל המלטה, אך לעתים נולדים יותר.
מזון:
  • אוכלים עשבים, פקעות, שורשים ובצלים כגון עירית וסתוונית.

חזור אחורה


ר