חזיר בר

Wild boar
خنزير بري
Sus scrofa

קטגוריה:יונקים
סדרה:
  • מכפילי פרסה
מישפחה:
  • חזיריים
תפוצה:
  • אירופה, המזרח התיכון, צפון אפריקה ,דרום אסיה ואינדונזיה. בישראל, נפוץ כמעט בכל הארץ באזורי סבך וחורשות .
מאפינים:
  • חיית הבר הגדולה ביותר החיה כיום בטבע בישראל. חיים בעדרים של מספר נקבות וגוריהן, כאשר הזכרים מצטרפים רק בעונת הרבייה. זכר בוגר יכול להגיע למשקל של עד 200 ק"ג ולאורך של עד 2 מ'.
רבייה:
  • הנקבה ממליטה 4-6 גורים, בעת ההנקה לכל גור יש פטמה ספציפית משלו.
מזון:
  • אוכל כל – מזונו כולל אגוזים, גרגרים, שורשים, פקעות, חרקים, זוחלים קטנים ,פגרים, אשפה.

חזור אחורה


ר