יען

نعامة
Ostrich
Struthio camelus

קטגוריה:עופות
סדרה:
  • ינאים
משפחה:
  • יעניים
תפוצה:
  • מרכז ודרום אפריקה. בישראל, בעבר חי בנגב והגיע אף עד מרכז הארץ. נכחד בתחילת המאה ה- 20 .
  • מאפיינים: העוף הגדול ביותר בעולם ובעל החיים ההולך על שתיים המהיר ביותר בעולם. אורכו כ2 מ' וגובהו מגיע עד 2.5 מ' .מגיע למהירות ריצה של כ- 65 קמ"ש . היען חי עד כ- 50 שנה . הזכר גדול מעט מהנקבה וצבעו שחור,צבע הנקבה חום.
רבייה:
  • בתקופת החיזור רגליו ומקורו של הזכר הופכים אדום והוא רודף אחר הנקבות ומבצע ריקודי חיזור תוך כריעה מול הנקבה. היען הוא פוליגמי וניתן למצוא בקן אחד, עד 30 ביצים ממספר נקבות שונות המתחלקות בדגירה עליהן עם הזכר (הנקבות ביום הזכר בלילה בהתאמה לצבעי ההסוואה של שני המינים). משך הדגירה כ-49 ימים.
מזון:
  • עשב, זרעים, חרקים וזוחלים קטנים,בנוסף היען בולע אבנים קטנות המסייעות לו בטחינת המזון בקיבה.

חזור אחורה


ר