נמר אפריקאי

Leopard
نمر
Panthera pardus

קטגוריה:יונקים
סדרה:
  • טורפי יבשנ
מישפחה:
  • חתוליים
תפוצה:
  • נפוץ במגוון אזורים באפריקה,מהטרופי דרך הסוואנה ועד אזורי ההרים והמדבר
מאפינים:
  • פעיל לילה ,יחידאי - הזכר והנקבה נפגשים רק לצורך רבייה. טורף חזק וגמיש המסוגל לטרוף בעלי חיים הגדולים ממנו. בטבע חי כ-15 שנה ובשבי מגיע לכ 23 שנים.
רבייה:
  • ההיריון נמשך כשלושה חודשים, ובסופו ממליטה הנקבה 2-4 גורים במאורת מסתור ומגדלת אותם לבדה .
מזון:
  • ניזון בעיקר מיונקים בגודל בינוני , מעופות ומזוחלים וכמעט ואינו נזקק לשתייה היות ומקבל את הנוזלים הנדרשים לו מהטרף.

חזור אחורה


ר