פלמינגו מצוי

والاسم العلمي
Phoenicopterus roseus
Greater Flamingo

קטגוריה:עופות
סדרה:
  • פלמינגואים
משפחה:
  • פלמינגויים
תפוצה:
  • באזור מקווי מים ובעיקר בסביבת בריכות מלח בדרום מערב אסיה,דרום אירופה וחלקים מאפריקה.
  • תיאור ומאפיינים: פירוש השם פלמינגו מפורטוגזית הוא :"הלהבה היוקדת" על שום צבעו הוורוד/כתום. זהו מין הפלמינגו הגדול ביותר, גובהו 1.1-1.5 מ', משקלו 2-4 ק"ג, מוטת הכנפיים כ-1.6 מ'. לרוב חי בלהקות גדולות מאוד.
רבייה:
  • : מקננים במושבות קינון גדולות במקווי מים רחבים ורדודים.
  • בונה את קינו בתוך המים מערמות בוץ המוגבהות מעל לגובה פני המים ובו לרוב מטילה הנקבה ביצה בודדת.
מזון:
  • משיג את מזונו באמצעות הליכה עם מקורו המעוקל הפוך בתוך המים, תוך הכנסת מים לפה ודחיפתם החוצה דרך שפת המקור המשוננת באמצעות לשונו כמו בפעולת מסננת. ניזון מסרטנים זעירים,רכיכות ואצות העשירות בפיגמנט ה"בטא קרוטן" המקנות לו את צבעו הכתום.

חזור אחורה


ר