ראם הנבל

لمها
Oryx Dammah
Scimitar Horned Oryx

קטגוריה:יונקים
סדרה:
  • מכפילי פרסה
מישפחה:
  • פריים
תפוצה:
  • נכחד סופית מהטבע בשנות השמונים של המאה הקודמת עקב צייד וחי כיום רק בגני חיות ושמורות טבע. בעבר חי בכל צפון אפריקה ובחצי האי ערב .
מאפינים:
  • פעיל בעיקר בלילה ,חי בעדרים של עד 70 פרטים. בעל יכולת הסתגלות לתנאי מדבר קשים במיוחד אינו צורך מים רבים ומסוגל שלא לשתות במשך ימים רבים ולהתקיים אך ורק ממעט הנוזלים הנמצאים בצמחים מהם הוא ניזון. קרניו הארוכות והחדות משמשות להגנה מפני טורפים ולמלחמות שליטה בין הזכרים.
רבייה:
  • תקופת הייחום מרץ עד אוקטובר . המלטה של וולד יחיד.
מזון:
  • עשבים ושיחים הגדלים במדבר.

חזור אחורה


ר