שקנאי לבן

البجعة
Pelecanus onocrotalus
Great White Pelican

קטגוריה:עופות
סדרה:
  • שקנאים
משפחה:
  • שקנאים
תפוצה:
  • מקווי מים רדודים מתוקים או מליחים בדרום מערב אסיה ,הודו ,אירופה ואפריקה. בישראל חולפת כל שנה באביב ובסתיו, כל האוכלוסייה האירופית בדרכה לביצות הסוד בסודן ובחזרה לאירופה.
  • תיאור ומאפיינים: חי בלהקות גדולות. אחד מהעופות המעופפים הגדולים ביותר הקיימים אורך גופו מגיע ל- 175 ס"מ,
  • מוטת כנפיו עד 310 ס"מ ומשקלו עד 15ק"ג.
רבייה:
  • מקנן במושבות קינון המוניות בעיקר באירופה בדלתת נהר הדנובה אך גם בטורקיה,יוון ולאורך חופי הים השחור ,הים הכספי ,ימת ארל וימת בלחש. הקן נבנה מזרדים על הקרקע לרוב על גבי איים קטנים ובו מוטלות 2-3 ביצים. שני בני הזוג משתתפים בדגירה.
מזון:
  • השקנאים ניזונים בעיקר מדגים (עד 3 ק"ג ביום) שהם תופסים בעזרת שק שנמצא בתחתית מקורם והוא גם המקור לשמם.

חזור אחורה


ר