פנק

פנק

קטגוריה:יונקים
מאפינים:
  • פֶנֶק הוא הקטן מכל השועלים ומכל המינים במשפחת הכלביים. משקלו הממוצע של פרט בוגר הוא כ-1 ק"ג. מזונו העיקרי הוא חרקים. אזורי המחיה הטבעיים של הפנק הם מדבריות צפון אפריקה (סהרה), חצי האי ערב וחצי האי סיני.סימן ההיכר של הפנק הן אוזניו הגדולות במיוחד. בנוסף להיותו בעל חוש שמיעה מצוין, משמשות האוזניים לקירור גופו, בשל היותן משטח נרחב הבא במגע עם האוויר.

חזור אחורה


ר